Tillgänglighet

Tillgänglighet
Minnesgården
Till Minnesgården finns en ramp för standard rullstol på östra gaveln och personalen hjälper gärna till. Inne i Minnesgården finns ingen hiss. Man kommer inte upp på andra våningen med rullstol, då det är endast via trappan i huset som man kommer upp till andra våningen. Bra att veta också att det är trösklar mellan samtliga rum på nedervåningen. Det går bra att gå med på nedre våningen (entreplan), det är också där som den längsta delen (ca 30 minuter) av visningen äger rum.

Café, butik och utställningslokaler
Man kan ta sig in i de flesta byggnader med standard rullstol. Café och butik har ramp. Permobil kan vara svårare. Utemiljön runt Mårbacka är något kuperad och i gångarna finns vanligt gårdsgrus, så där kan det bli lite tungt.

Handikapptoalett
Toaletter finns i ett separat hus nära parkeringen och biljettkuren. Toaletterna är uppdelade på dam- resp herrtoalett och håller öppet under när anläggningen är öppen. Där finns det även en separat handikappanpassad toalett. Skötrum finns i dam- och handikapptoaletten.

Handikapparkering
Det finns två handikapplatser på vår ordinarie parkering och nära vår biljettkur.

Hör gärna av Er innan ni kommer till oss på telefon 0565-31027, om ni behöver hjälp vid ert besök på Mårbacka, så kan vi förbereda bättre.