Guidade visningar

Vi har olika typer av guidade turer, både inomhus i Minnesgården och utomhus i trädgården och runt gården. Se program för när de olika guidade turerna går. Guidade turerna i Minnesgården varar c:a 45 minuter och finns som vanlig guidning, gestaltad guidning, barnvisning, engelsk och tysk guidning. Det finns lätta fällpallar att låna för den som önskar.
Våra guidade visningar har begränsat antal så vi rekommenderar att du förbokar.

Boka visning online »

Egen guidade visningar
Vill du ha en egen visning eller boka för liten eller stor grupp? Vi tar emot bokningar hela året, dag och tid efter överenskommelse. Pris 2025:- /grupp upp till 15 personer, därefter tillkommer 135:-/person.

Gestaltad visning
I det gestaltade guidade visningarna får man möta en person som stod Selma Lagerlöf nära i relationen, och som berättar om Selma Lagerlöf utifrån sitt perspektiv. Rekommenderas från 9 år.

Spökvisningar
Följ med på en guidad visning av Mårbacka Minnesgård med fokus på spöken och historier om det övernaturliga!
Spökvisningarna rekommenderas från 10 år.
Begränsat antal.
Tips – För grupper kan vi erbjuda spökvisningar efter överenskommelse. Kontakta oss för prisuppgift och bokning.

Barn- och skolvisning
Vi erbjuder en guidad barn- och skolvisning av Minnesgården, Selma Lagerlöfs hem, i en version anpassad för barn eller ungdomar. Du kan välja mellan en vanlig visning eller en gestaltad visning. Vid den gestaltade visningen föreställer guiden en person som stod Selma Lagerlöf nära. Barnvisning pågår c:a 30 minuter. För mer information se under barn- och skola. Rekommenderad ålder från 9 år.

Trädgårdsvisning
Under sommartid håller vår trädgårdsmästare guidad visning i Mårbackas trädgård, som berättar om Selma Lagerlöfs intresse för trädgården, men också handfasta konkreta råd till egen täppa. Trädgårdsvisningen vara c:a 45 min – 1 timme. För mer information om trädgården se under trädgård.

Julvisning
I Selma Lagerlöfs barndom samlades familjen på julaftonskväll runt det stora matsalsbordet, bland annat till måltider och utdelning av julklappar. Kom till Selma Lagerlöfs Mårbacka och gå med på guidad visning och låt oss visa och berätta om julen i vår julpyntade Minnesgård. Guidningen inkl. glögg & pepparkaka.