Välkommen till
Selma Lagerlöfs Mårbacka!

Mårbacka öppet lördagar och söndagar

Vi har öppet lördagar och söndagar kl 12 – 16 i Selma Lagerlöfs hem, butiken, caféet och utställningen En Sagolik Skola. Gå på guidad visning i Selma Lagerlöfs hem och hör den spännande berättelsen om hennes liv och författarskap. Obs guidade visningar förbokas. Fr o m 17 juni har vi öppet dagligen. Boka online och läs mer under öppettider.

Ett hem med historia

Besök Selma Lagerlöfs hem och fängslas av berättelsen om hennes författarskap och liv. Låt dig guidas runt i det vackra hemmet,fascineras av Selma Lagerlöfs kreativitet, berättarkonst och hennes sinne för smak och inredning. Hur ett författarhem blir till, ritat av en av dåtidens främsta arkitekter, var temat i årets utställning. Utställningen En Sagolik Skola har öppet lördagar och söndagar kl. 12 – 16. Klicka här för att se 360 foto över Mårbacka

Nobelpris-plakett och bild på Selma
Interiör bibliotek i gröna färger

Mycket mer att erbjuda!

Året runt är trädgården en fridfull plats för ro, eftertanke och fantasi. Successivt återskapas trädgården så att den skall bli som på Selma Lagerlöfs tid. Se hur folket på Mårbacka bodde i . Besök utställningar eller kolla andra aktuella på Mårbacka!

servitris under stort träd

Mårbacka Café & Handel

Kombinera besöket med lunch eller en kopp kaffe med hembakta kakor från Mårbacka Café eller gå till Mårbacka handel, som har Selma Lagerlöfs klassiska berättelser såväl som de senaste böckerna om henne författarskap och liv. Caféet har öppet lördagar och söndag kl. 12-16. Fr o m 17 juni dagligen öppet kl. 11 – 16:30.

T o m 11 juni

Öppet lördagar och söndagar

Nils Holgersson bland blommor

17/6 2023

Dagligen öppet

23 juni

Midsommaröppet