Inför besöket

Bra att veta i förväg:

Hur har man tillträde till Minnesgården?
Tillträde till Minnesgården har man endast vid guidade visningar. Se våra öppettider för tider för guidade visningar.

Entré till området
Maj – september tar vi entréavgift till vårt område, trädgård och utställningar och kostar för vuxen 50: – sek per person. Under 16 år gratis. Entréavgiften betalas i biljettautomaten när biljettkuren inte är öppen.

Ställplatser för husbil
Man kan stå på vår parkering, och det kostar 125:- /fordon/natt. Avgiften betalas i biljettautomaten. Man har tillgång till toalett dygnet runt.

Toaletter och skötrum
Toaletter finns i ett separat hus nära parkeringen och biljettkuren. Toaletterna är uppdelade på dam- resp herrtoalett och håller öppet under när anläggningen är öppen. Där finns det även en separat handikappanpassad toalett. Skötrum finns i dam- och handikapptoaletten.

Husdjur på Mårbacka
Hundar och andra husdjur är välkomna in på vårt område, och får vistas kopplade utomhus, och man plockar förstås upp efter sin hund. Det är det inte tillåtet att ta med sig hund inne i våra byggnader. Det finns hundskålar för vatten som man får låna om man önskar.

Rökning
Rökning är inte tillåten inomhus eller på vår uteservering.

Cyklar/sparkcyklar
Är inte tillåtna inne på området, ej heller skateboards eller rullskridskor.

Parkeringsplatser
Vi har egen parkering med gott om parkeringsplatser.

Hur länge stannar man på Mårbacka?
Vi brukar rekommendera 1,5-2,5 timme för ett besök på Mårbacka, beroende på om man går med på en guidad visning i Minnesgården. Guidad visning pågår c:a 45 minuter. Det är alltid bra att ha lite extra tid för att gå runt på egen hand, promenera i trädgården och kanske gå vår tipspromenad, titta på utställningar och kanske besöka vårt café.

Corona-Covid 19 åtgärder
För ett tryggat besök hos oss vill vi påminna om att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer och att hålla avstånd, följa rekommendationerna på plats och visa hänsyn till dina medmänniskor.

I butiken finns vid högt tryck separat in- och utgång.

God handhygien är viktig, som komplement till tvål och vatten på besökstoaletterna finns även handsprit att tillgå i butiken, caféet och Minnesgården.

Plexiglas har monterats vid biljettluckan, i caféet och butiken.

Vi erbjuder mindre grupper vid de allmänna guidade visningarna. Vi ber er att följa guidens anvisningar, hålla avstånd till övriga gäster/sällskap samt använda handdesinfektion vid inträdet samt att det går att låna ett ansiktsvisir. Be guiden om sådan om du önskar.  Du är också välkommen att bära eget munskydd.

Vi ber er dock att stanna hemma om ni har förkylningssymtom eller luftvägsinfektion och iakttaga försiktighet om du tillhör riskgrupp.

Kontakta oss gärna om du har ytterligare funderingar inför ditt besök!

På grund av rådande Corona-situation så kan öppettider och evenemang komma att ändras. Vi uppdaterar hemsidan kontinuerligt med aktuella tider och evenemang.