Inför besöket

Bra att veta i förväg:

Hur har man tillträde till Minnesgården?
Tillträde till Minnesgården har man endast vid guidade visningar. Se våra öppettider för tider för guidade visningar.

Entré till området
Maj – september tar vi entréavgift till vårt område, trädgård och utställningar och kostar för vuxen 60: – sek per person. Under 16 år gratis. Entréavgiften betalas i biljettautomaten när biljettkuren inte är öppen. På Äpplets dag 2/9 är entré till området 80:- sek per person.

Ställplatser för husbil
Man kan stå på vår parkering, och det kostar 145:- /fordon/natt. Avgiften betalas i biljettautomaten. Man har tillgång till toalett dygnet runt.

Toaletter och skötrum
Toaletter finns i ett separat hus nära parkeringen och biljettkuren. Toaletterna är uppdelade på dam- resp herrtoalett och håller öppet under när anläggningen är öppen. Där finns det även en separat handikappanpassad toalett. Skötrum finns i dam- och handikapptoaletten.

Husdjur på Mårbacka
Hundar och andra husdjur är välkomna in på vårt område, och får vistas kopplade utomhus, och man plockar förstås upp efter sin hund. Det är det inte tillåtet att ta med sig hund inne i våra byggnader. Det finns hundskålar för vatten som man får låna om man önskar.

Rökning
Rökning är inte tillåten inomhus eller på vår uteservering.

Cyklar/sparkcyklar
Är inte tillåtna inne på området, ej heller skateboards eller rullskridskor.

Parkeringsplatser
Vi har egen parkering med gott om parkeringsplatser.

Hur länge stannar man på Mårbacka?
Vi brukar rekommendera 1,5-2,5 timme för ett besök på Mårbacka, beroende på om man går med på en guidad visning i Minnesgården. Guidad visning pågår c:a 45 minuter. Det är alltid bra att ha lite extra tid för att gå runt på egen hand, promenera i trädgården och kanske gå vår tipspromenad, titta på utställningar och kanske besöka vårt café.

NYHET: Värmlandstrafiks X-linje
Under sommaren 2023 kan du resa med Värmlandstrafiks X-linje till Sunnes besöksmål! Turister och Sunnebor ta bussen överallt i Sunne. Värmlandstrafik sommarsatsar på succékonceptet dynamisk busstrafik med sin X-linje, 15 juni till 13 augusti. Läs mer
Nyhet: flexibelt resande med X-linjen i Sunne

Kontakta oss gärna om du har ytterligare funderingar inför ditt besök!

Karta över Mårbackas område

360 foto Mårbacka Nordsjöprojekt Cupido