Erbjudanden till grupper
Välkommen till Mårbacka 2018
Selma Lagerlöf, författarinnan och nobelpristagaren, var en unik berättare. Hennes författarskap lever fortfarande. Nyutgåvor av Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige kommer regelbundet, en version är en manga-version utgiven i Japan 2013. Nyöversättningar till både engelska och tyska kom 2015. En rad dramatiseringar på film baserade på hennes böcker. Dokumentärer om Selma Lagerlöf och hennes liv, har gjorts och görs. Det är i sanning ett levande berättarskap!

Selma Lagerlöfs hem står likadant nu som när hon levde, och är öppet för guidade visningar. Här berättar vi om hennes författarskap, men även om hennes engagemang i politik, jordbruk och företagande, och för freds- och kvinnosaken. På Mårbacka finns också en fantastisk trädgård, utställningslokaler, aktiviteter, café och butik. Stanna gärna en stund utöver tiden för den guidade visningen!

Guidade visningar
Vi erbjuder guidade visningar året runt för grupper. Man kan välja mellan en vanlig visning eller en gestaltande visning. Vid den gestaltande visningen föreställer guiden en person som stod Selma Lagerlöf nära, t.ex. systern Gerda.

Café med lunch

I vårt café finns gott om hembakat kaffebröd, många av bakverken är gjorda med det speciella skrädmjölet, Mårbacka Havrekraft, mjöl av rostad havre. Vi erbjuder också en lunchrätt, en unik skrädmjölscrepes med sallad och dressing. Crepes finns i tre varianter; med kött- eller grönsaksfyllning, eller som pannkaka med sylt och grädde.

Butik
I vår butik finns böcker, vykort och DVD-filmer. Här finns även konsthantverk och souvenirer i olika prisklasser. Och så naturligtvis, skrädmjölet Mårbacka Havrekraft.

Trädgård

Mårbackas trädgård är värd ett eget besök. Här finner du fruktträd, grönsaksland, kryddträdgård och blomsterprakt.

Utställningar
I år är det 100 år sedan freden efter första världskriget slöts den 11 november 1918. Årets temautställning berättar om Selma och Det Stora Kriget. I Ladan har vi också vår basutställning Selma Lagerlöf ett levande författarskap och för de yngre utställningen Följ Nils Holgersson mot nya höjder.

Aktiviteter för yngre och äldre
Vi har en tipspromenad med frågor för både stora och små. Varje vecka lottar vi ut en bok till vinnarna i vardera klass. För de yngre har vi Skattjakt där man ska leta reda på ett antal motiv från området. Barnen kan också besöka vårt pysselrum i Stallet med dockteater, film, klättervägg och pysselmaterial. Utanför Stallet har vi en liten hinderbana för de klättersugna. Vid Ladan finns matsäcksrum och grillplats.

Mer att göra
Boka gärna in ett besök på Västanå Teater. I år spelas Anna Svärd, sista delen i romansviten som börjar med Löwensköldska ringen. www.vastanateater.se
Rottneros Park är också väl värt ett besök.
www.rottnerospark.se Kontakta oss för mer information och bokning!
info@marbacka.com eller +46 565-310 27