Erbjudanden till grupper

Mårbacka – ett måstebesök när man är i Värmland

Välkommen till Mårbacka 2017
Selma Lagerlöf, författarinnan och nobelpristagaren, var en unik berättare. Hennes författarskap lever fortfarande. Nyutgåvor av Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige kommer regelbundet, en version är en manga-version utgiven i Japan 2013. Nyöversättningar till både engelska och tyska kom 2015. En rad dramatiseringar på film baserade på hennes böcker. Dokumentärer om Selma Lagerlöf och hennes liv, har gjorts och görs. Det är i sanning ett levande berättarskap!

Selma Lagerlöfs hem står likadant nu som när hon levde, och är öppet för guidade visningar. Här berättar vi om hennes författarskap, men även om hennes engagemang i politik, jordbruk och företagande, och för freds- och kvinnosaken. På Mårbacka finns också en fantastisk trädgård, utställningslokaler, aktiviteter, café och butik. Stanna gärna en stund utöver tiden för den guidade visningen!

Guidade visningar
Vi erbjuder guidade visningar året runt för grupper. Man kan välja mellan en vanlig visning eller en gestaltande visning. Vid den gestaltande visningen föreställer guiden en person som stod Selma Lagerlöf nära, t.ex. systern Gerda eller livskamraten Valborg Olander.

Café med lunch
I vårt café finns gott om hembakat kaffebröd, många av bakverken är gjorda med det speciella skrädmjölet, mjöl av rostad havre. Vi erbjuder också en lunchrätt, en unik skrädmjölscrepes med sallad och dressing. Crepes finns i tre varianter; med kött- eller grönsaksfyllning och som pannkaka med sylt och grädde.

Butik
I vår butik finns böcker, vykort och DVD-filmer. Här finns även konsthantverk och souvenirer i olika prisklasser. Och så naturligtvis, skrädmjölet Mårbacka Havrekraft.

Trädgård
Mårbackas trädgård är värd ett eget besök. Här finner du fruktodling, grönsaksland, kryddträdgård och blomsterprakt.

Utställningar
Tema för 2017 är Selma och filmen och det är också temat för årets stora utställning i Ladan. Vi har också den lekvänliga utställningen Följ Nils Holgersson mot nya höjder.

Aktiviteter
Vi har en tipspromenad med frågor för både stora och små. Varje vecka lottar vi ut en bok till en vinnare i vardera klassen. För de yngre har vi en skattjakt där man ska leta reda på ett antal motiv från området. Barnen kan också besöka vårt pysselrum i Stallet med dockteater, film, klättervägg och pysselmaterial. Utanför Stallet har vi en hinderbana för de klättersugna. Det finns också matsäcksrum och grillplats.

Aktiviteter för de yngre
För de yngre har vi en skattjakt där man ska leta reda på ett antal motiv från området. Barnen kan också besöka vårt pysselrum i Stallet med dockteater, film och pysselmaterial. Utanför Stallet har vi en hinderbana för de klättersugna. Här finns också matsäcksrum och grillplats.

Prisexempel per person vid grupper om minst 15 personer:
Guidad visning av Minnesgården, inkl. entré till området. 95 kr.
Kaffe och Mårbacka-kaka med lingonsylt och grädde. 63 kr.
Kaffe och skrädmjölsdröm. 32 kr.
Skrädmjölscrepe med kött- eller grönsaksfyllning,
Sallad, dressing och lingondricka ingår.
95 kr.
Skrädmjölscrepe som pannkaka med sylt och grädde. 65 kr.

Mer att göra
Boka gärna in ett besök på Västanå Teater. I år spelas Charlotte Löwensköld, en av Selma Lagerlöfs spökhistorier!. www.vastanateater.se

Rottneros Park är också väl värt ett besök.
www.rottnerospark.se

Kontakta oss för mer information och bokning!
info@marbacka.com eller +46 565-310 27
Lena Gynnemo, intendent.