Mårbackas öppettider
Alla vinnare av tipspromenaden
Vecka Vuxen Barn
30 Joachim Carlsson Perla Bäckberg
29 Maria Bernardsson Hedvig Constant
28 Tommy Israelsson Petter Andersson
27 Camilla Malmgren Karolina Myrén
26 Susanne Carlsson William Friberg
25 Per Broberg Elsa Sundén
24 Maya Moberg Lilian Andersson
23 Elsie Matsson Anton Karlsson
22 Björn Waldén Daniel Gustafsson
21 Bertil Forslund Emilia Eriksson
20 Linda Persson Lina Hansen
19 Daniel Andersson Love Andrén
4/5 Johanna Damberg William Ullgren

Guidade visningar
Välj om du vill gå på en vanlig visning eller en lätt dramatiserad visning där du blir guidad av någon av de personer som stod Selma Lagerlöf nära. Under högsäsong har vi dagliga guidningar på engelska och tyska.

Utställningar i Mårbackas Lada
Årets tema ärSelma Lagerlöf och Det Stora Kriget samt Två ensamma fruntimmer på resa – bilder ur Selma Lagerlöfs och Sophie Elkans fotoalbum. Vi har också en utställning om Selma Lagerlöf och Nobelpriset.

Aktiviteter
Vi har en tipspromenad med frågor för både stora och små. Varje vecka lottar vi ut en bok till en vinnare i vardera klassen.

Aktiviteter för de yngre
För de yngre har vi en skattjakt där man ska leta reda på ett antal motiv från området. I Stallet har vi en mysig lekhörna som är donerad av Rädda Barnen. Utanför Stallet har vi en hinderbana för de klättersugna. Det finns också matsäcksrum och grillplats vid Ladan.

Tipspromenad
Vi har en tipspromenader för både barn och vuxna. De för er runt hela Mårbackaområdet. Varje vecka lottar vi ut en bok till en vinnare i varje klass.

Skattjakt
Barnen ska leta rätt på tio motiv på området som finns avbildade på ett papper. Klarar man det får man ett fint klistermärke.

Mer att göra
I Stallet har vi ett pysselrum med film, dockteater, utklädningskläder och pyssel. Utanför har vi en liten hinderbana.

Mårbackas trädgård
Promenera bland äppelträd, blommor, grönsaker och kryddväxter, en vacker och avslappnande upplevelse.

Mårbacka Handel
I vår butik har vi ett stort urval av Selma Lagerlöfs verk, både i bokform och på DVD. Här finns också souvenirer och hantverk i alla prisklasser.

Café
Här bjuder vi på hembakat. Särskilt populära är våra kakor bakade på det värmländska skrädmjölet, ett mjöl gjort på rostad havre.

Back-Kajsas väg
Vandra den 3 km långa naturstigen Back-Kajsas väg. Den tar dig upp till Norra Åsbergets topp med en storslagen utsikt. I caféet kan du köpa med dig en kaffekorg med kaffe och dopp att njuta av på toppen.UPP