Månadens boktips

DÖMLE HERRGÅRD
Dömle ligger mitt emellan Karlstad och Sunne. På Dömle Herrgård är varje individ värdefull, vi värdesätter personen bakom och vår målsättning är att alla som besöker oss ska känna sig unika. I Östra Ämtervik ligger Mårbacka och i Karlstad finns Lars Lerins Konsthall, två besöksmål som vi varmt rekommenderar. 35 km till Mårbacka
 
   
Hotell Frykenstrand  
HOTELL FRYKENSTRAND
I By, strax norr om idérika Sunne, längst med sjön, Fryken, ligger Frykenstrand Hotell & Konferens. Med det natursköna omgivningarna skänker det själen ro samtidigt som kreativa, inspirerande och kvalitativa möten skapas i en genuin Värmlandsmiljö.? Promenader i skogar, berg och dalar, utomhusaktiviteter i trädgården eller bastubad i solnedgången på Fryken varieras med vällagade måltider i modern tappning samt inslag av Värmland.
 
   
Prostgården  
PROSTGÅRDEN
Prostgården i Sunne har anor från 1500-talet, eller ännu tidigare, då den fungerat som bostad för kyrkans prostar med familjer och tjänstefolk. Här har även storheter som Anders Fryxell, Selma Lagerlöf och Göran Tunström satt sina avtryck i historien. Sedan år 2012 bedrivs Bed & Breakfast här. Gården har i alla tider varit en mötesplats för gäster från när och fjärran, en tradition som nu förs vidare in i framtiden.
 
   
Selma spa  
SELMA SPA
Ibland är återhämtning detsamma som syresättning. Hos oss får du möjlighet till både aktivitet och återhämtning. En löptur i spåret, ett spinningpass eller kanske testa utegymmet. Du kan sedan unna dig en behandling, eller ett dopp i någon av vara pooler och avslappning i bastun. Allt ackompanjerat av passande mat & dryck.
 
   
Ulfsby herrgård
 
ULFSBY HERRGÅRD
Berättelser om det goda livet på och kring Ulvsby herrgård avlöser varandra genom århundradena. Kronolänsman Wahlstrand, som levde här på 1800-talet och som Selma Lagerlöf sägs ha haft i tankarna när hon skrev Gösta Berlings saga, gillade också han fest med mat och musik. Idag är Ulvsby herrgård en uppskattad plats för avkoppling, god mat och dryck, möten och nya upplevelser.

Historic Hotels Europe